BOBOTIE

 

Het populairste gerecht uit de Kaaps-Maleise keuken, wordt geserveerd met rijst, kokosmeel, chutney en gehakte noten.

 

2 sneden witbrood

250 ml melk

1 kg runder- of lamsgehakt

1 grote ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

2 eetl. masalakerrie

1 theel. koenjit

1 theel. ketoembar

theel. djinten

1 mespunt kruidnagelpoeder

(fijngesneden groene peper)

theel. versgemalen peper

1 theel. zout

2 - 3 eetl. citroensap

75 g sultanarozijnen

50 g gehakte amandelen

1 eetl. mango-of abrikozenchutney

1 theel. gedroogde gemengde kruiden (mint en oregano)

3 eieren

5 citroenblaadjes (daon djeroek poeroet)

 

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een rechthoekige ovenschaal van 1 kilo inhoud in.

Week het brood in een beetje van de melk. Vermeng het gehakt met het fijngemaakte brood, ui, knoflook, specerijen, peper, zout, citroensap, rozijnen, amandelen, chutney en kruiden. Druk het gehakt uit in de ovenschaal.

Klop de eieren los met de resterende melk en giet dit over het gehakt. Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de bobotie in circa 45 minuten gaar; de bovenkant moet lichtbruin zijn.

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookgek op Safari / Joop Braakhekke

 

Zuid-Afrika Home