BOBOTIE MET ANANASSTUKJES EN ROZIJNEN

 

500 g kipfilet, fijngehakt

1 pakje Knorr mix voor Zuid-Afrikaanse bobotie

2 el marmelade (C1000 Selectie)

2 tl kaneelpoeder

50 g blanke rozijnen

1 blikje ananasstukjes 227 g (C1000 Selectie)

1 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie)

125 ml zure room

 

Meng de kipfilet met het zakje kruidenmix uit het pakje, de marmelade en het kaneelpoeder. Laat de ananas uitlekken, maar vang dl van het sap op en snijd de stukjes iets kleiner. Bak de kipfilet in de hete olie al omscheppend bruin en schep de ananasstukjes en de rozijnen erdoor. Klop de sausmix met 2 dl water, het ananassap en de zure room door elkaar. Schep de saus door het kipmengsel en doe alles over in een ovenschaal. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (180C) in 25 min. gaar en goudbruin worden. Lekker met witte rijst en ijsbergsla.

 

4 personen

 

voedingswaarde : 335 kcal p.p.

bereidingstijd : 40 minuten

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : http://www.c1000.nl/

 

Zuid-Afrika Home