BLOEMKOOLSALADE

4 eetlepels olijfolie

1 schoongemaakte en in roosjes verdeelde bloemkool

4 eetlepels citroensap

schoongemaakte en kleingesneden ui

theelepel paprikapoeder

1 eetlepel fijngehakte peterselie

zout

peper

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de roosjes bloemkool onder voortdurend omscheppen lichtbruin. Haal de roosjes gebakken bloemkool met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een schaal.

Roer van de bakolie van de bloemkool met het citroensap, de kleingesneden ui, het paprikapoeder, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper een sausje. Schenk de slasaus over de roosjes bloemkool en schep alles voorzichtig dooreen. Laat de salade in de koelkast door en door koud worden.

Heerlijk als voorgerecht, maar ook uitstekend bij vleesgerechten.

Voor 4 personen.

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : salade

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa