BITTERLEAF SAUCE (SPINAZIESAUS)

 

500 g spinazie

500 g runderlappen

6 tomaten

2 uien, fijngehakt

3 teentjes knoflook, fijngehakt

2 laurierbladeren

2 chilipepers, fijngehakt

1 l heet water

kopje pompoenpitten

palmolie

 

Snijd de spinazie in reepjes, het vlees in kleine dobbelsteentjes en de tomaten in vieren.

Verhit wat olie en braad hierin het vlees met de uitjes, de knoflook en de laurierbladeren aan. Blus af met 1 kopje water.

Voeg de tomaten en de chilipepers toe en breng het geheel aan de kook. Schenk het hete water erbij en laat alles op een middelhoge warmtebron koken.

Voeg de pompoenpitten toe met 1 kopje water en laat alles nog 20 minuten zachtjes koken.

Doe de spinazie in de pan en laat alles onder voortdurend roeren in 30 minuten gaar worden.

 

6 personen

 

land : Nigeria

gerechtsoort : saus

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah