BESSARA (TUINBONENPUREE)

 

500 gram gedroogde tuinbonen (of andere gedroogde bonen)

2 teentjes knoflook

2 theelepels mild paprikapoeder

theelepel cayennepeper

1 theelepel komijn

zout

 

De gedroogde tuinbonen afspoelen en uit laten lekken. Met de knoflookteentjes aan de kook brengen in 1 liter water. Zout toevoegen en de bonen op een laag vuur laten koken tot ze gaar zijn; regelmatig roeren.

De gare bonen met een mixer of keukenmachine pureren. Zo nodig wat water toevoegen.

Voor het opdienen de bonenpuree weer warm maken. Op een voorverwarmde schaal overdoen. Paprikapoeder, cayennepeper en komijn mengen en over de puree strooien.

Erbij serveren: olijfolie, citroensap en gehakte, verse kruiden.

 

6 personen

 

land : Marokko

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : De Marokkaanse keuken : 200 Smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui