1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel gemalen korianderzaad
½ theelepel zwarte peper
¼ theelepel geraspte nootmuskaat
snufjes kruidnagel, kaneel en piment
½ theelepel gemalen kardemomzaad
2 eetlepels fijngehakte uien, liefst sjalotten
1 eetlepel fijngehakte knoflook
1 eetlepel zout
50 g paprikapoeder
50 g chilipoeder
2½ dl water
1 eetlepel olie
Doe de ingrediënten tot en met het zout in een vijzel, voeg een beetje water toe en wrijf ze fijn (of gebruik een keukenmachine). Verhit paprikapoeder en chilipoeder 1 - 2 minuten in een pan. Voeg het specerijenmengsel uit de vijzel toe. Voeg de rest van het water toe en roer alles tot een pasta. Bak deze 3 minuten. Laat de chilipasta afkoelen. Doe hem in een jampotje met schroefdeksel. Schenk een eetlepel olie uit over het oppervlak. Sluit het deksel zorgvuldig. In de koelkast is deze chilpasta 5 maanden houdbaar.
Voor circa 250 g chilipasta.
landen : Ethiopië en Eritrea
gerechtsoort : saus
bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai