BERBEREPASTA (CHILIPASTA)

 

1 theelepel gemberpoeder

Ĺ theelepel gemalen korianderzaad

Ĺ theelepel zwarte peper

ľ theelepel geraspte nootmuskaat

snufjes kruidnagel, kaneel en piment

Ĺ theelepel gemalen kardemomzaad

2 eetlepels fijngehakte uien, liefst sjalotten

1 eetlepel fijngehakte knoflook

1 eetlepel zout

50 g paprikapoeder

50 g chilipoeder

2Ĺ dl water

1 eetlepel olie

 

Doe de ingrediŽnten tot en met het zout in een vijzel, voeg een beetje water toe en wrijf ze fijn (of gebruik een keukenmachine). Verhit paprikapoeder en chilipoeder 1 - 2 minuten in een pan. Voeg het specerijenmengsel uit de vijzel toe. Voeg de rest van het water toe en roer alles tot een pasta. Bak deze 3 minuten. Laat de chilipasta afkoelen. Doe hem in een jampotje met schroefdeksel. Schenk een eetlepel olie uit over het oppervlak. Sluit het deksel zorgvuldig. In de koelkast is deze chilpasta 5 maanden houdbaar.

 

Voor circa 250 g chilipasta.

 

landen : EthiopiŽ en Eritrea

gerechtsoort : saus

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai