BERBERÉPASTA

 

Het Ethiopische woord berberé betekent ‘rood poeder’, maar is ook de benaming van het pittige specerijenmengsel dat zo typerend is voor e Ethiopische keuken. U kunt berberépasta van tevoren bereiden; in de koelkast blijft het 6 weken goed.

 

2 tenen knoflook

1 cm gemberwortel, geschild en grofgehakt

3 bosuitjes of ½ middelgrote ui, fijngesneden

1 eetlepel azijn

½ theelepel zwarte peperkorrels

½ theelepel kardemomzaad

½ theelepel korianderzaad

½ theelepel fenegriekzaad

4 kruidnagels

1 theelepel komijnzaad

7 gedroogde rode chilipepers

¼ theelepel gemalen kaneel

¼ theelepel geraspte nootmuskaat

1 theelepel zout

4 theelepels paprikapoeder

¼ theelepel gemalen piment

 

Meng de knoflook, gember, ui en zijn in een keukenmachine tot een dikke pasta.

Rooster de peperkorrels, het kardemomzaad, korianderzaad, fenegriekzaad, de kruidnagels en het komijnzaad in een droge koekenpan. Voeg de chilipepers toe. Maal of wrijf het specerijenmengsel fijn. Voeg dit toe aan de uienpasta.

Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Bewaar de berberépasta in een goed afsluitbaar potje.

 

4 - 6 personen

 

land : Ethiopie

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott

 

Ethiopië Home