BEQOULA (SPINAZIESALADE)

 

1 kg spinazie

2 bosjes peterselie

1 bosje koriander

stengel bleekselderij

4 teentjes knoflook

1 eetlepel mild paprikapoeder

theelepel cayennepeper

theelepel komijn

3 eetlepels olie

ingemaakte citroen

sap van citroen

zout

olijven om te garneren

 

Spinazie, peterselie en koriander zeer fijn snijden. Bleekselderij in kleine stukjes snijden. Groenten en kruiden grondig wassen, uit laten lekken, met aanhangend water in een pan doen en op een matig vuur laten slinken.

De knoflook in kleine stukjes snijden en samen met paprikapoeder, cayennepeper, komijn en olie bij het groentemengsel doen. Met het deksel op de pan nog 15 minuten zachtjes laten smoren. De ingemaakte citroen in kleine stukjes snijden, samen met het citroensap toevoegen en nog 5 minuten mee laten stoven.

De salade warm of koud serveren. Garneren met olijven.

 

Voor 6 personen.

 

land : Marokko

gerechtsoort : salade

 

bron : De Marokkaanse keuken : 200 smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui

 

Marokko Home