BEEF ROUGAILLE (RUNDVLEES MET KNOFLOOKSAUS)

“Dit is een typisch Creools gerecht. U kunt lams- of geitenvlees, kip of vis gebruiken, maar welke ingrediŽnten u ook gebruikt, u moet deze na het inwrijven met zout en peper 15 minuten laten staan. Men denkt dat het woord rougaille afkomstig is van de Franse woorden ‘roux’ (saus) en ‘ail’ (knoflook). Wij zijn een Anglo-Mauritiaans gezin en dit is een van onze lievelingsgerechten.” Stella, Bruse, Asha en Shona Brewer, Ilkley, UK.

675 g biefstuk, in dunne plakken dwars op de vezelrichting gesneden
zout
peper
2 eetlepels olie
3 uien, in dunne ringen
stukje verse gemberwortel van 2,5 cm, geschild en fijngehakt
1 theelepel verse tijm
3 teentjes knoflook, uitgeperst
4 - 6 chilipepers, in de lengte doorgesneden
1 eetlepel fijngehakte peterselie
500 g tomaten, klein gehakt
6 bosuitjes, kleingesneden
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
Wrijf het vlees in met zout en peper en laat het 15 minuten op een koele plaats staan.
Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem en roerbak het vlees heel even (ca. 1 minuut).
Neem het vlees uit de pan, voeg de uien, gember, tijm, knoflook, chilipepers en peterselie aan het bakvet toe en laat deze 3 minuten fruiten. Doe de tomaten erbij en laat ze 2 minuten meefruiten.
Doe het vlees terug in de pan en laat het 15 minuten zachtjes doorkoken en gaar worden.
Voeg de bosuitjes en de helft van de koriander toe en laat alles nog 2 minuten doorwarmen.
Garneer het gerecht met de rest van de fijngehakte koriander en dien op met rijst of aardappelen.

4 - 6 personen

land : Mauritius
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells