BEEF ROUGAILLE VAN BIEFLAP

500 gram bieflap aan één stuk
500 gram van de beste tomaten die je kunt krijgen, neem anders tomaten uit blik in sap
5 bosuitjes, fijngehakt
2 uien, in ringen
2 theelepels versgeraspte gember
1 takje tijm
2 tenen knoflook uit de knijper
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
½ eetlepel korianderblaadjes, fijngehakt, + wat hele blaadjes
eventueel 1 klein blikje tomatenpuree
zout en peper naar smaak
afhankelijk van hoe heet je het wilt maken wat gemalen cayennepeper, of 1 tot 3 rode pepertjes
olie
Maak de saus: Fruit de helft van de bosuitjes kort in olie. Haal uit de pan, fruit knoflook en gember enkele seconden, doe dan ui erbij. Nu gaan de tijm en in vieren gesneden ontvelde tomaten erbij, en tomatenpuree, als je die gebruikt. Sudder tien minuten met het deksel op de pan. Snijd het vlees in blokjes.
Verhit olie, bestrooi ondertussen het vlees met peper en zout. Bak de vleesblokjes op hoog vuur bruin, neem ze uit de pan. Leg het vlees in de tomatensaus, en laat nog tien minuten sudderen. Doe peterselie, koriander en de rest van de bosui in de saus.
Serveer heet, met Creoolse rijst.
Je kunt ook eerst het vlees aanbraden, en dan in dezelfde pan de saus maken.

4 personen

land : Mauritius
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : http://www.coquinaria.nl/recepten/03.2recept.htm