BEEF ‘N’ CHICKEN STEW (STOOFSCHOTEL VAN KIP EN RUNDVLEES)

 

1 kip

500 g runderlappen

1 wortel

1 pakketje soepgroenten

3 uien, fijngehakt

l vleesbouillon

kerriepoeder

4 tomaten

1 rode paprika

kurkuma

arachide-olie

 

Verdeel de kip in hanteerbare stukken. Snijd het worteltje en de soepgroenten in stukjes.

Verhit de olie en braad hierin het in dobbelsteentjes gesneden rundvlees aan. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.

Braad in dezelfde olie de stukjes kip aan met de worteltjes, de soepgroenten en de uitjes. Doe het rundvlees erbij en blus af met vleesbouillon. Strooi er wat peper, zout en kerriepoeder overheen. Laat alles op een middelhoge warmtebron 30 minuten smoren.

Snijd de tomaten in vieren en de paprika in ringen. Voeg ze toe aan het vlees. Laat alles nog 15 minuten garen. Breng het gerecht op smaak met kurkuma en zout.

Geef hier rijst bij.

 

Voor 6 personen

 

land : Nigeria

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah