BEEF CURRY (CURRY VAN RUNDVLEES)

 

1 kg runderlappen

1 grote ui

1 - 2 eetlepels kerriepoeder

3 worteltjes

4 aardappelen

4 okra’s

3 kakivijgen

palmolie

 

Snijd het vlees in blokjes en de ui in grove stukken.

Verhit de olie en fruit de ui hierin glazig. Haal de uitjes uit de pan en zet ze opzij.

Braad in dezelfde olie het vlees aan en voeg daarna de uitjes weer toe.

Vermeng het kerriepoeder met wat water en doe het bij het vlees in de pan. Strooi er watpeper en zout overheen, doe het deksel op de pan en laat het vlees op een middelhoge warmtebron anderhalf uur stoven.

Roer af en toe en voeg indien nodig wat water toe.

Snijd de worteltjes, de aardappelen, de okra’s en de kakivijgen in blokjes.

Voeg ze na 30 minuten stooftijd aan het vlees toe en laat ze tot het einde meegaren.

Geef hier rijst bij.

 

4 personen

 

(voor)bereidingstijd : 2 uur

 

land : Gambia

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah