BASBOUSA

 

Dit gerecht van griesmeel en kokos stamt uit het Midden-Oosten, maar is ook zeer geliefd in Sudan.

 

SIROOP

275 g suiker (of honing, maar wat minder)

ĺ dl water

2 eetlepels citroensap

 

BASBOUSA

300 g griesmeel

200 g suiker

75 g bloem

1 theelepel bakpoeder

75 g geraspte kokos

125 g boter

1Ĺ dl melk

 

Doe de ingrediŽnten voor de siroop in een pan en verwarm alles al roerend tot de suiker is opgelost en de siroop dikker wordt. Laat de siroop afkoelen.

Zeef griesmeel, suiker, bloem en bakpoeder samen. Schep de kokos erdoor. Laat de boter smelten in een pan. Voeg de melk en de droge ingrediŽnten toe. Roer alles goed. Schenk het mengsel uit in een ingevette bakplaat. Bak de koek 40 minuten in een op 190 ļC voorverwarmde oven. Schenk de siroop erover uit.

 

land : Sudan

gerechtsoort : gebak

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai