BANANENSOEP

 

Malawi betekent ‘het meer waar de zonnenevel in het water wordt weerspiegeld als vuur’. Het land heeft hoge bergen, uitgestrekte vlakten, bossen en een enorm meer - in het breukdal - dat zich uitstrekt langs de grenzen met Tanzania en Mozambique. Voor dit recept kunt u gele (rijpe) bananen gebruiken, die zorgen voor een intrigerende combinatie die zowel als voor- als nagerecht kan dienen.

 

4 bananen, geschild

700 ml melk (houd 2 eetlepels achter)

geraspte schil en sap van Ż sinaasappel

╝ theelepel kaneel

1 theelepel suiker

1 eetlepel ma´zena

zout

 

U krijgt het beste resultaat door de geschilde bananen en de melk in een staafmixer te pureren. Anders prakt u de bananen fijn en voegt u geleidelijk de melk toe. Klop alles op tot een gladde massa.

Doe het mengsel over in een pan en voeg suiker en zout toe, en vervolgens sinaasappelraspsel en -sap.

Dek de pan af en breng de soep aan de kook; laat hem op een lage warmtebron nog 5 minuten zachtjes koken.

Roer de ma´zena met de achtergehouden melk tot een papje en voeg dit al roerend toe aan de soep. Laat de soep 2 minuten doorkoken tot hij licht gebonden is en dien hem warm of koud op met als garnering wat kaneelpoeder.

 

4 - 6 personen

 

voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

 

land : Malawi

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells