BANANENSALADE

 

U kunt de bakbananen en gewone bananen in hun schillen koken zodat ze hun zachte structuur behouden en daardoor de smaak van de dressing beter opnemen.

 

2 stevige gele bakbananen

3 onrijpe bananen

1 teen knoflook, uit de knijper

1 rode ui

1 tot 2 eetl. gehakte verse koriander

3 eetl. zonnebloemolie

1 eetl. moutazijn

zout

grofgemalen zwarte peper

 

Kerf de bakbananen en bananen in de lengte langs de ribbels, snijd ze dan doormidden en doe ze in een grote pan.

Giet zoveel water in de pan dat de bananen onderstaan, voeg wat zout toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken en schep ze dan uit het water. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd in middelgrote plakken.

Doe de plakken bakbanaan en banaan in een kom en schep om met de knoflook.

Snijd de ui doormidden en snijd dan in dunne plakken. Schep de plakken ui, de koriander, olie, azijn en wat zout en peper door de bananen en serveer als bijgerecht.

 

Voor 4 personen.

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : salade

 

bron : De Afrikaanse keuken / Rosamund Grant

 

Afrika Home