BANANENCAKE

 

500 g bloem

2 theelepels bakpoeder

1 theelepel zout

2 theelepels dubbel koolzure soda

150 g suiker

3 eieren

100 g boter

2 dl karnemelk

6 geprakte bananen

50 g gemengde gedroogde vruchten (krenten, rozijnen)

 

Verwarm de oven voor op stand 4 of 180C. Zeef de bloem, bakpoeder, zout en soda in een kom en doe de suiker erbij. Voeg de eieren toe. Roer de boter, de helft van de karnemelk en de geprakte bananen erdoor. Meng de rest van de karnemelk en de gedroogde vruchten ermee. Vet een cakevorm van 25 centimeter in en bestuif deze met bloem. Schep het cakemengsel in de vorm en bak de cake gaar in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Als een in de cake gestoken prikker er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat hem op een taartrooster afkoelen.

 

6 personen

 

land : Liberia

gerechtsoort : gebak

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore