BANANENBEIGNETS

 

Beignets zijn onlosmakelijk verbonden met West-Afrika. In Nigeria heten ze akara, in Senegal pastel. Gefrituurde gerechten vormen de West-Afrikaanse bijdrage aan de Afrikaanse keuken. Fruitbeignets zijn een perfect traditioneel besluit van de maaltijd.

Laat het beslag voor gebruik een dag in de koelkast staan.

 

75 gram gezeefde bloem

2 eetlepels suiker

snufje zout

2 eieren

2 eetlepels water

2 eetlepels melk

theelepel geraspte citroenschil

snufje nootmuskaat

arachideolie, om te frituren

4 grote, stevige, rijpe bananen

3 eetlepels poedersuiker

 

Doe de bloem samen met de suiker en het zout in een middelgrote kom. Maak een kuiltje in het midden en leg de eierdooiers erin. Voeg geleidelijk het water en de melk toe. Klop de eiwitten in een andere kom stijf en schep ze voorzichtig door het mengsel. Roer de citroenrasp en de nootmuskaat erdoor. Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek en zet hem een dag weg in de koelkast.

Laat als u de beignets wilt gaan klaarmaken de olie 190C worden in een zware, gietijzeren pan of een frituurpan. Pel de bananen en snijd ze overdwars in stukken van 2,5 centimeter. Haal deze met een tang door het beslag en bak ze aan alle kanten goudbruin. Schep de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg ze op een schaal en strooi er poedersuiker over. Serveer warm.

 

8 personen

 

gebied : West-Afrika

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris