BANANEN MET NOTEN

 

Kaneel en nootmuskaat zijn heerlijk in combinatie met de bananen in dit verrukkelijke nagerecht.

 

6 rijpe maar stevige bananen, gepeld

2 eetl. gehakte ongezouten cashewnoten

2 eetl. gehakte ongezouten pinda’s

2 eetl. gedroogde kokos

1 eetl. lichtbruine basterdsuiker

1 theel. gemalen kaneel

½ theel. versgeraspte nootmuskaat

1½ dl verse sinaasappelsap

4 eetl. rum

15 g boter of margarine

geklopte slagroom of crème fraîche

 

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bananen in plakken en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Doe de cashewnoten met de pinda’s, gedroogde kokos, suiker, kaneel en nootmuskaat in een kleine kom en schep alles om.

Giet het sinaasappelsap en de rum over de bananen en bestrooi met het notenmengsel.

Verdeel de boter over de bovenkant en zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven, of tot de bananen goudbruin zijn en de saus borrelt. Dien op met de room of crème fraîche.

 

Voor 3 personen.

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken / Rosamund Grant

 

Afrika Home