BANANEN MET KANEEL

 

Vroeger was Abidjan de hoofdstad van Ivoorkust, maar tegenwoordig is dat Yamoussoukro, waar de voormalige president HouphouŽt-Boigny vandaan komt. Deze stad wordt in de Rough Guide omschreven als een ‘kleurloos administratief centrum met zijn monstrueuze Basilica’. Hiermee doelt men op de pretentieuze kathedraal die HouphouŽt-Boigny heeft laten bouwen en die veel geld heeft gekost. De nieuwe hoofdstad ligt in Baoulť, een deel van het land waar zich in de achttiende eeuw vluchtelingen uit het rijk Asante hebben gevestigd.

 

4 bananen, geschild

4 eetlepels paneermeel, droog broodkruim, havermout of cornflakes

sap van 1 citroen

kaneel

suiker*

olie

 

* desgewenst

 

Snijd de bananen overdwars doormidden en snijd dan elke helft in de lengte door. Bestrijk ze met citroensap en laat dit 5 minuten intrekken.

Verhit wat olie in een wok of koekenpan. Rol ondertussen elk stukje banaan door het paneermeel (of broodkruim / havermout / fijngehakte cornflakes).

Bak de bananen snel bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er wat kaneel en desgewenst wat suiker overheen. Dien ze direct op.

 

2 - 4 personen

 

voor- / bereidingstijd : 5 / 5 minuten

 

land : Ivoorkust

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells