BANANEN KOEKJES

 

600 gram bloem

150 gram fijne suiker

100 gram gemende gedroogde vruchten (rozijnen en krenten)

50 gram vanillesuiker

10 - 12 overrijpe bananen

2 - 3 theelepels gembersnippers

1 theelepel kaneel

1 theelepel nootmuskaat

1 liter zonnebloemolie

 

De gedroogde vruchten en gember met 3 bananen in een blender fijnmaken (of in stukjes snijden en tot puree maken).

Zeef de bloem met kaneel en nootmuskaat in een kom. De vanillesuiker en suiker toevoegen. Deze ingrediŽnten met de vruchten en bananenmengsel goed mengen.

Rest van de bananen in stukjes door het beslag roeren.

In een koekenpan 2 dl olie verhitten. Afhankelijk van de koekenpan kunt u ongeveer 10 tot 12 schepjes beslag tegelijk ongeveer 5 minuten in de hete olie aan beide kanten bakken tot ze knapperig en goudkleurig zijn.

 

land : Ghana

gerechtsoort : gebak

 

bron : De smaak van Afrika / Ine Kommers

 

Ghana Home