BANANEBROOD

 

500 g bloem

1/3 theelepel zout

2 theelepels bakpoeder

2 theelepels dubbelkoolzure soda

100 g zachte boter

100 g suiker

2 eieren

6 rijpe bananen, fijngeprakt

 

Zeef de bloem met zout, bakpoeder en dubbelkoolzure soda. Klop de boter met de suiker tot er een romige, lichtgekleurde massa ontstaat. Klop de eieren één voor één door het deeg. Blijf nadat elk ei is opgenomen nog 2 minuten kloppen voordat het volgende ei wordt toegevoegd. Roer de geprakte bananen door het eiermengsel en schep de bloem in gedeeltes luchtig door het deeg tot dit geheel glad is.

Doe het deeg in een beboterde cakevorm en bak het brood circa 1 uur in een voorverwarmde oven (180 ºC) tot een houten prikker die u in het brood steekt er weer schoon uitkomt.

Laat het brood 10 minuten in de vorm staan, stort het op een taartrooster en laat het verder afkoelen.

 

6 personen

 

land : Kameroen

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore