BANANEBROOD UIT KAMEROEN

 

500 g bloem

theelepel zout

2 theelepels bakpoeder

2 theelepels dubbelkoolzure soda

100 g boter

100 g suiker

2 eieren

6 geprakte, rijpe bananen

 

Vet een broodblik in en verwarm de oven voor op stand 4 of 180 C. Zeef bloem, zout, bakpoeder en dubbelkoozure soda samen in een kom. Roer de boter met de suiker romig in een andere beslagkom en klop er een voor een de eieren door. Roer de bananen erdoor en vervolgens het bloemmengsel.

Giet het beslag in het bakblik en bak het brood in een uur gaar. Controleer met een prikker of het gaar is. Neem het brood uit de oven en laat het 10 minuten rusten. Keer het om op een rooster om af te koelen. Dien de plakken bananebrood op met koude boter.

 

6 personen

 

land : Kameroen

gerechtsoort : gebak

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore