BANANA ENROLADA (GEBAKKEN BANANEN)

 

Deze bananen worden gebakken in een heel apart beslag, dat is gemaakt van maļsmeel en een beetje witte rum bevat.

 

olijfolie, om in te frituren

170 gram fijn maļsmeel

4 eetlepels suiker

1 eetlepel boter

1 ei

½ theelepel zout

2 eetlepels witte rum

2 eetlepels melk

4 stevige, rijpe bananen

 ½ theelepel kaneelpoeder

2 eetlepels bruine suiker

 

Laat de olie 190°C worden in een zware, gietijzeren pan of een frituurpan. Meng het maļsmeel met de suiker in een kom. Voeg onder voortdurend roeren de boter, het ei, het zout, de rum en de melk toe, zodat er een dik beslag ontstaat. Pel de bananen, snijd ze in vieren en strooi er een mengsel van de helft van de bruine suiker en de helft van het kaneelpoeder over. Wentel de stukken banaan door het beslag en laat ze in porties in de hete olie glijden. Bak ze 2 - 3 minuten aan elke kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er een mengsel van kaneel en bruine suiker over. Serveer warm.

 

4 personen

 

land : Kaapverdische eilanden

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

 

Kaapverdiė Home