AVOCADOSALADE MET GEMBER

 

Het beste en goedkoopste eten in Ivoorkust vind je in de kleine restaurantjes die maquis worden genoemd (van het Franse woord voor ‘struikgewas’, tevens de naam van het Franse verzet in de Tweede Wereldoorlog). Oorspronkelijk gaf men in Ivoorkust de naam maquis aan verborgen plaatsen waar men illegaal alcoholhoudende drank schonk. Deze salade heeft een verrassende smaak: een combinatie van de zachte smaak van avocado en de prikkeling van gember. Gemberpoeder lost makkelijk op in het limoen- of citroensap, maar verse gember is iets pittiger van smaak.

 

1 avocado, gehalveerd en ontpit

1 eetlepel limoen- of citroensap

theelepel gemberpoeder of theelepel verse gember, fijngehakt

zout

 

Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Vermeng het limoen- of citroensap met de gember in een kom en voeg iets zout toe. Schep de avocadoblokjes voorzichtig om met de dressing en serveer de salade met vers brood.

 

Voor 2 personen.

 

voorbereiding : 5 minuten

 

land : Ivoorkust

gerechtsoort : salade

 

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells