AUBERGINESALADE

 

Als u een dubbele hoeveelheid van dit gerecht bereidt, kunt u deze salade als vegetarisch hoofdgerecht serveren tijdens een zomerse lunch. Deze auberginesalade is namelijk verrassend rijk en voedzaam.

 

2 grote aubergines

zeezout

versgemalen zwarte peper

8 eetlepels olijfolie

2 groene paprika’s, zaadlijsten verwijderd, in smalle reepjes

2 uien, in ringen

2 tenen knoflook, in dunne plakjes

1 theelepel korianderzaad, licht gekneusd

sap van 1 citroen

grote handvol vers korianderblad, fijngesneden

 

Snijd de aubergines in dunne plakken, schik ze in een vergiet en strooi er zout over. Laat ze 30 minuten staan, spoel ze af en dep de plakjes droog.

Verhit de olie in een grote koekenpan met dikke bodem en bak hierin de plakjes aubergine op hoog vuur naast elkaar bruin. Keer ze en voeg de paprika’s, uien, knoflook en het korianderzaad toe. Draai het vuur lager en bak de groenten nog 10 - 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Schep de groenten in een schaal. Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Strooi er vlak voor het serveren fijngesneden verse koriander over.

 

4 personen

 

land : Egypte

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson

 

Egypte Home