AUBERGINESALADE

4 mooie glanzende paarse aubergines

1 bolletje knoflook

1 theelepel komijn

1 theelepel paprikapoeder (of chilipeper naar smaak)

zout

peper

4 eetlepels azijn

2 eetlepels olijfolie

10 takjes peterselie

Leg de aubergine in een snelkookpan nadat u het kroontje heeft verwijderd en de onderkant tweemaal overdwars heeft ingesneden.

Voeg zout toe. Laat de aubergines ongeveer 5 minuten en doe vervolgens het vuur uit, maar draai de dop van de pan niet los.

Laat de aubergines uitlekken, leg ze op een schaal en schenk de saus erover.

Saus : Doe azijn, olie, peper, kruiden, fijngehakte knoflook en peterselie in een grote kom. Roer het geheel met een vork goed dooreen en schenk de saus over de aubergines voordat deze afgekoeld zijn.

Dien de salade pas na geruime tijd (minstens een uur) op, bij voorkeur lauw.

Voor 6 personen

voorbereiding : 10 minuten, bereidingstijd : 5 minuten

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : salade

bron : De Joods-Noord-Afrikaanse keuken / Jeanne Ifergan