AUBERGINEPUREE MET SESAMZAAD

 

900 g aubergines

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

3 teentjes knoflook uit de pers

zeezout

zwarte peper

50 g sesamzaad

 

Grilleer de aubergines, tot de schil zwartgeblakerd is en verwijderd kan worden. Hierdoor zal het vruchtvlees de vereiste, enigszins gebrande en gerookte smaak krijgen. De aubergines kunnen ook op de barbecue gaar worden in ongeveer 30 minuten.

Verwijder de schil als de aubergines zijn afgekoeld. Maal het vruchtvlees samen met de olijfolie, citroensap, knoflook, zeezout en zwarte peper in de keukenmachine. Laat de puree een paar uur in de koelkast afkoelen, zodat de olie een beetje dikkig wordt.

Rooster het sesamzaad in een droge, met deksel afgedekte pan. Schud de pan een paar minuten boven een middelmatig vuur heen en weer, totdat de sesamzaadjes goudbruin zijn en de heerlijke geur van sesamolie zich verspreidt. Roer de geroosterde sesamzaadjes door de auberginepuree en strooi enkele zaadjes erover.

Dien op met warm pitabrood (shoarmabrood) of geroosterd bruin brood.

 

4 personen

 

land : Egypte

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer

 

Egypte Home