ARROZ COM ATUM (TONIJN MET RIJST)

 

400 g tonijnfilet

2 tomaten

2 uien, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 chilipepers, fijngehakt

300 g rijst

1 kopje pompoenpitten

2 eetlepels tomatenpuree

½ theelepel peperpasta

1 kopje vlees- of visbouillon

3 kruidnagelen

1 laurierblad

½ kopje arachide-olie

zwarte en groene olijven ter garnering

 

Snijd de tonijn en de tomaten in dobbelsteentjes.

Verhit de olie en fruit hierin de uitjes, de knoflook en de pepertjes. Voeg ½ l water toe, vervolgens de rijst en laat deze 10 minuten koken.

Voeg dan de pompoenpitten, de tomatenpuree, de peperpasta, de bouillon, de kruidnagelen en het laurierblad toe, roer alles goed om en breng het op smaak met wat zout.

Voeg de tonijn en de tomaten toe. Laat alles op een matige warmtebron gaar worden; let erop dat de rijst een mooie losse korrel houdt. Voeg indien nodig wat water toe.

Garneer het gerecht voor het opdienen met wat olijven.

 

6 personen

 

land : Kaapverdische Eilanden

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Kaapverdiė Home