ANANASBOOTJES

 

Ananassen uit Ivoorkust behoren tot de lekkerste ter wereld. Anders dan mango’s leveren ananassen nauwelijks problemen op bij het eten. In een groot deel van West-Afrika worden ze in plakken gesneden. In sommige delen van Ivoorkust, waar als gevolg van het toerisme de westerse esthetiek ook in de Afrikaanse menu’s een rol is gaan spelen, maken ze ananasbootjes. In die bootjes kunt u ananas serveren, maar ook iets anders, bijvoorbeeld een fruitsalade of een voorgerecht met krab.

 

1 grote, rijpe ananas

 

Snijd de ananas met een zeer scherp mes in de lengte, met kroon en al, in vier gelijke parten. Verwijder met een scherp mesje uit elk kwart het harde hart. Snijd het vruchtvlees uit de schil en maak zo het ananasbootje. U kunt de ananas nu in stukjes van 2,5 centimeter snijden en deze terugleggen in het bootje of de stukjes door een salade mengen.

 

4 personen

 

land : Ivoorkust

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris