ANANAS CON VINHO DO PORTO (ANANAS MET ROBIJNRODE PORTWIJN)

 

Cashewnoten behoren tot de belangrijkste producten van Mozambique. Daarom is het zeer toepasselijk om cashewnoten over de ananas te strooien of in een extra kom bij het dessert door te geven aan uw gasten. Of als snack, later op de avond.

 

1 grote rijpe, verse ananas

suiker

125 ml rode portwijn

 

Schil 1 grote rijpe, verse ananas. Snijd die in plakken van ca. 1 cm en verwijder de harde kern. Strooi lichtjes suiker over beide kanten. Leg ze in een grote kom en schenk er 125 ml rode portwijn over. Laat de kom enkele uren staan, waarbij u de ananas van tijd tot tijd draait in de wijn. Roer nog eens om voordat u de ananas serveert op dessertbordjes. Geef er mes en vork bij.

 

8 personen

 

land : Mozambique

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : The African Cookbook / Bea Sandler, vertaald door Koos Manders, op http://sinkel.com/koken/wereld/afrika/mozamb/rec9.html