ALITCHA BIRSEN (LINZEN MET KNOFLOOK EN TOMATEN)

 

5 eetlepels olie

6 tenen knoflook, fijngehakt

250 g tomaten, ontveld en kleingesneden

200 g linzen, schoongespoeld

1 theelepel zout

1 theelepel zwarte peper

stukje gemberwortel, geschild en fijngehakt

2 verse groene chilipepers, zaadjes verwijderd

2 eetlepels vers citroensap

1 liter kokendheet water

 

Verhit de olie in een zwarte pan en bak de knoflook tot hij lichtbruin kleurt. Voeg de tomaten toe en laat ze 5 minuten sudderen. Voeg de linzen toe en laat ze kort meesudderen. Voeg zout, peper, gember, chilipepers en citroensap toe. Voeg het kokendhete water toe. Schep alles om en laat de linzen afgedekt in 1 uur zachtjes gaarkoken. Serveer hierbij Injera, pita of ander brood.

 

4 personen

 

landen : EthiopiŽ en Eritrea

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai