ALGERIJNSE RIJSTSALADE

 

100 g gekookte rijst

1 schoongemaakte en fijngehakte kleine ui

50 g gare doperwtjes (eventueel uit blik)

100 g gare sperziebonen

75 g in kleine stukjes gesneden garnalen of tonijn (uit blik)

2 eetlepels fijngehakte peterselie

1 theelepel komijnzaadjes

6 eetlepels olijfolie

4 eetlepels citroensap

zout

peper

1 in plakjes gesneden hardgekookt ei

enkele groene en zwarte olijven

 

Doe de rijs met de fijngehakte ui, de doperwtjes, de sperziebonen, de garnalen of de tonijn, de fijngehakte peterselie en de komijnzaadjes in een schaal en schep alles goed dooreen.

Roer van de olijfolie met het citroensap en wat zout en peper een sausje. Schenk de saus vlak voor het serveren over de salade en schep de salade voorzichtig dooreen.

Garneer het geheel met de plakjes ei en wat groene en zwarte olijven.

Geef de salade als voorgerecht of als hoofdgerecht op een warme dag; verdubbel in het laatste geval de aangegeven hoeveelheden.

 

Voor 4 personen.

 

land : Algerije

gerechtsoort : salade

 

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa