ALGERIJNSE RATATOUILLE

 

5 eetlepels olijfolie

5 schoongemaakte en in ringen gesneden uien

4 uitgeperste teentjes knoflook

1 dl water

750 g ontvelde en in stukjes gesneden tomaten

1 theelepel harissa

zout

peper

4 eieren

2 eetlepels fijngehakte peterselie

 

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ringen ui en de uitgeperste knoflook zeer lichtbruin. Voeg het water toe en breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en stoof het  uienmengsel ca. 10 minuten. Voeg de stukjes tomaat, de harissa en wat zout en peper toe en stoof alles nog ca. 10 minuten.

Breek de eieren over het gerecht en bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie. Laat de ratatouille nog ca. 4 minuten zachtjes koken tot de eieren zijn gestold.

Serveer de ratatouille onmiddellijk en geef er vers brood en eventueel nog een frisse salade bij.

 

4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : eigerecht

 

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa