ALGERIJNSE GROENTESOEP

 

2 l water

1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei

4 schoongemaakte en in plakjes gesneden worteltjes

1 geschilde en in blokjes gesneden koolrabi

1 schoongemaakte en in stukjes gesneden stengel bleekselderie

2 geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappelen

1 in blokjes gesneden courgette

100 g gewassen en fijngehakte spinazie

2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten

theelepel harissa

theelepel paprikapoeder

theelepel kaneel

zout

peper

 

Breng het water in een grote pan aan de kook. Voeg alle schoongemaakte en verkleinde groenten, de harissa, het paprikapoeder, de kaneel en wat zout en peper toe. Roer alles goed door en breng de soep aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.

Serveer de soep zo warm mogelijk.

Deze lichte soep is zeer smakelijk als voorgerecht.

 

4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : soep

 

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa