ALGERIJNSE GROENTE-COUSCOUS MET MELK

 

500 g couscous

350 g gedopte tuinbonen

6 dl water

zout

100 g boter

350 g schoongemaakte en in reepjes gesneden savooienkool

peper

4 dl melk

2 in partjes verdeelde hardgekookte eieren

 

Bereid de couscous voor.

Doe de tuinbonen met het water en wat zout in een grote pan waarin een vergiet past en breng alles aan de kook.

Doe de couscous in een met een schone theedoek belegd vergiet. Plaats het vergiet in de pan en zorg er daarbij voor dat de couscous het water niet raakt. Draai de hittebron laag, leg een deksel over het vergiet en laat alles 15 minuten zachtjes koken. Voeg 50 g van de boter, de reepjes kool en wat peper aan de tuinbonen toe en laat alles nog 15 minuten zachtjes koken. Voeg de melk aan het groentemengsel toe en roer alles goed dooreen.

Verdeel de rest van de boter in kleine klontjes en schep deze door de couscous. Laat alles nog 10 minuten zachtjes koken.

Leg de couscous op een grote schaal, maak een holletje in het midden en schep hier het groentemengsel in. Schenk wat van de saus over het geheel en garneer het gerecht met de partjes ei.

 

4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : eigerecht

 

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa