ALGERIJNSE BLOEMKOOL IN PITTIGE TOMATENSAUS

 

1 schoongemaakte en in roosjes verdeelde bloemkool

4 eetlepels olijfolie

2 uitgeperste teentjes knoflook

2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten

1 theelepel harissa

1 theelepel paprikapoeder

zout

peper

2 dl water

50 g rijst

2 theelepels gemalen koriander

 

Kook de bloemkool in ruim water met wat zout 5 minuten. Laat de bloemkool uitlekken.

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook 2 minuten. Voeg de stukjes tomaat, de harissa, het paprikapoeder en wat zout en peper toe. Fruit alles onder voortdurend omscheppen nog 2 minuten. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus ca. 10 minuten zachtjes koken. Voeg de rijst, de gemalen koriander en de uitgelekte roosjes bloemkool toe. Leg een deksel op de pan en laat het gerecht ca. 20 minuten zachtjes koken tot de rijst en de bloemkool gaar zijn en het meeste vocht is geabsorbeerd.

Roer het gerecht los en serveer het onmiddellijk op een schaal.

Serveer de bloemkool bij vleesgerechten.

 

4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa