ALAPA (PIKANT GESTOOFDE VIS)

 

1 kg verse vis (kabeljauw, poon, schelvis, enz.)

zout

1 eetlepel limoen- of citroensap

2 grote rijpe tomaten, ontveld

1 middelgrote ui

Ĺ eetlepel tomatenpuree

4 eetlepels plantaardige olie

1 theelepel chilipoeder

mespuntje gemalen kruidnagels

 

Maak de vis goed schoon, wrijf hem in met wat zout naar smaak, bedruppel hem met limoen- of citroensap en laat dit 20 minuten intrekken. Meng de tomaten en de ui in een keukenmachine en doe alle ingrediŽnten, behalve de vis, in een steelpan. Voeg 250 ml water toe en breng alles aan de kook. Zet de warmtebron iets lager en laat de saus 30 minuten zachtjes koken. Doe de vis erbij en laat deze 20 minuten zachtjes mee koken. Dien direct op bij gekookte yam, cassave of eba.

 

6 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Afrika Home