Dit gerecht wordt van oorsprong natuurlijk van verse krab gemaakt. Voor het gemak is bij dit recept voor krab uit blik gekozen, maar u kunt natuurlijk ook een hele krab gebruiken.
4 eetlepels plantaardige olie
1 ui, zeer fijn gehakt
2 theel. fijngesneden gemberwortel
1 groene paprika, fijngehakt
1 rode paprika, fijngehakt
4 rijpe tomaten, fijngesneden
1 eetl. tomatenpuree
1 theel. cayennepeper
225 g gepelde garnalen
200 g krabvlees
4 eetl. paneermeel
1 citroen of limoen
zout
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui, gemberwortel, paprika en tomaten tot ze zacht zijn. Voeg tomatenpuree en cayennepeper toe en laat nog een paar minuten meefruiten. Schep de garnalen en het krabvlees erdoor, voeg zout naar smaak toe en laat dat mee warmen. Schep deze substantie in krabschelpen of ovenschaaltjes. Bestrooi de schaaltjes met paneermeel en druppel de rest van de olie erover. Verwarm een paar minuten onder de grill en serveer met partjes citroen of limoen en brood.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
land : Ghana
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Eten bij de buren : 14 buitenlandse keukens in Nederland / interviews Dido Michielsen, recepten Saskya Budding e.a.