AKOKO MMIRE (PITTIGE KIP)

 

500 g kippebouten

150 g paddestoelen

1 aubergine

1 ui, fijngehakt

1 chilipeper, fijngehakt

1 teentje knoflook, fijngehakt

l kippebouillon

plantaardige olie

 

Wrijf de kippebouten in met zout. Snijd de paddestoelen in plakjes en de aubergine in dobbelsteentjes.

Verhit de olie en braad de kip hierin aan. Voeg vervolgens de uitjes, de pepertjes en de knoflook toe. Stoof de kip gedurende 15 minuten op een middelhoge warmtebron.

Voeg de kippebouillon, de paddestoelen en de aubergine toe en wat peper en zout. Dek de pan af en laat alles 30 minuten zachtjes koken.

 

6 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home