AKLA / AKARA (OOGBONENKOEKJES)

 

Deze koekjes heten ‘akla’ in Ghana en ‘akara’ in Nigeria.

 

225 g gedroogde oogbonen

100 g uien, fijngehakt

1 eetlepel fijngehakte gemberwortel

2 eetlepels water

1 theelepel chilipoeder

Ĺ theelepel zout

Ĺ theelepel witte peper

frituurolie

 

Laat de bonen circa 30 minuten weken in twee delen water. Giet ze af. Wrijf de velletjes los. Overgiet ze opnieuw met water: zo kunt u de velletjes makkelijk verwijderen. Giet de bonen opnieuw af en pureer ze met de overige ingrediŽnten tot een glad mengsel. Verhit de olie. Schep met een theelepel beetjes beslag in de olie en frituur de koekjes knapperig en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm of koud met ata saus. De koekjes kunnen ook worden ingevroren.

 

Voor 24 koekjes.

 

gebied : West-Afrika

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai