AJJA VAN EIEREN MET GEHAKT

 

500 g schapengehakt

zout naar smaak

1 theelepel tabil (gemengde kruiden)

½ theelepel zwarte peper

1 theelepel gemalen koriander en kruidnagelen

1 eetlepel gemalen, gedroogde muntbladeren

6 eetlepels olie

1 eetlepel tomatenpuree

½ groene paprika, in reepjes

½ rode paprika, in reepjes

1 theelepel geperste knoflook

½ theelepel karwijzaad, gemalen

2 dl water

4 eieren

 

Meng het schapengehakt met zout, tabil, zwarte peper, koriander, kruidnagelen en gemalen munt en maak er kleine balletjes van. Frituur deze gaar en bruin in hete olie. Neem de gehaktballetjes uit de pan en houd ze apart. Doe de tomatenpuree in de olie, evenals de reepjes paprika, de knoflook, het karwijzaad en een glas water. Laat het geheel 20 minuten sudderen. Doe de gebakken gehaktballetjes terug in de pan, roer de eieren door de saus en laat het gerecht nog 15 minuten sudderen. Dien het op met droge, witte rijst of versgebakken brood.

Andere soorten ajja worden bereid met haring of hersenen.

 

6 personen

 

land : Tunesië

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore