ABRONOMA A YAROSU (GEVULDE WILDE DUIVEN)

 

4 wilde duiven

3 plakken yam

250 gram oud brood

2 eieren

150 gram knolselderij

3 uien, fijngehakt

1 bosje peterselie

grillpoeder

125 gram boter

 

Kook de yams en pureer ze met een vork.

Week het brood in water en druk er de vloeistof uit in een zeef. Klop de eieren los en voeg ze met het brood toe aan de yampuree.

Breng het mengsel op smaak met peper en zout en meng alles goed dooreen.

Snijd de selderij in dobbelsteentjes.

Maak de duiven schoon en vul ze met het yam-eimengsel. Bind de duiven dicht met garen of gebruik cocktailprikkers. Wrijf de duiven aan de buitenkant goed in met grillpoeder.

Grilleer ze in een op 180C voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Keer ze af en toe en bestrijk ze geregeld met boter.

Geef hier stokbrood en sla bij.

         U kunt in plaats van duiven ook kalkoen, wilde eenden, kwartels of kip gebruiken. De hoeveelheid vulling dient dan te worden aangepast.

 

4 personen

 

(voor)bereidingstijd : 2 uur

 

land : Ghana

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron :Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home