ABOLO (GEKOOKTE MA¤SKNOEDELS)

 

6 kopjes ma´smeeldeeg

2 kleine zoete aardappelen

1 kopje tarwebloem

boter

 

Rasp de zoete aardappelen.

Breng 1 l water met een snufje zout aan de kook. Maak een papje van de helft van het ma´smeeldeeg en 1 kopje koud water en voeg dit toe aan het kokende water. Laat het mengsel onder voortdurend roeren in 5 minuten half gaar worden.

Maak nu een papje van de rest van het deeg met 1 kopje koud water en doe dit al roerend bij de halfgare pap. Blijf roeren en laat de pap zachtjes koken tot zij steeds steviger van consistentie wordt. Druk de inhoud van de pan enkele malen met een pollepel tegen de wand van de pan.

Voeg de zoete aardappelen toe en vervolgens de tarwebloem, een snufje zout en indien nodig wat water.

Laat alles onder voortdurend roeren nog 10 minuten zachtjes koken tot een stevige, deegachtige massa is verkregen. Laat deze afkoelen.

Leg zes stukken aluminiumfolie ter grootte van een velletje postpapier op het aanrecht en bestrijk ze met boter of gebruik bananenbladeren.

Rol het deeg uit en verdeel het in zes stukken. Wikkel deze in bananenbladeren of aluminiumfolie en kook ze gedurende 20 minuten in ruim water gaar. Dien de knoedels koud op.

Opmerking: Deze knoedels worden geserveerd bij gebraden vlees en groenteragoűts.

 

4 - 6 personen

 

bereidingstijd : 1Ż uur

 

gebied : West-Afrika

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah