ABOBOI (GARRI MET VARKENSVLEES)

 

400 g hamlappen

200 g witte bonen

8 uien, fijngehakt

4 tomaten

300 g garri

palmolie

 

Laat de bonen een nacht weken en kook ze de volgende dag in ruim water gaar.

Verhit de olie en braad het vlees hierin aan. Bestrooi het met peper en zout en doe het deksel op de pan. Laat het vlees een uur smoren.

Voeg de uitjes en de in vieren gesneden tomaten aan het vlees toe en vervolgens de gare bonen. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het onder voortdurend roeren zachtjes koken tot de saus een mooie oranje kleur heeft gekregen. Laat het gerecht iets afkoelen.

Verwarm 1 2 kopjes warm water met wat zout en schenk dit langzaam over de garri. Schep de garri goed om. Garri moet vochtig zijn en mag beslist niet te nat worden. Laat de garri 30 minuten wellen.

 

6 personen

 

land : Togo

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah