ABESHA GOMEN (ETHIOPISCHE KOOLSLA)

 

Dit gerecht is heerlijk en is eenvoudig te maken. Gebruik snijbiet of andijvie in plaats van de bij ons niet verkrijgbare Afrikaanse snijbiet.

 

500 g Afrikaanse snijbiet

4 eetl. olijfolie

2 kleine rode uien, gesnipperd

1 teen knoflook, uit de knijper

Ĺ theel. geraspte verse gember

2 groene chilipepers, ontzaad en in plakjes

1Ĺ dl groentebouillon of water

1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd en in repen

zout

versgemalen zwarte peper

 

Was de snijbiet, haal de bladeren van de stengels en stoom de bladen circa 5 minuten boven een pan kokend water tot ze geslonken zijn. Doe de bladen op een bord en zet weg om af te koelen. Doe ze dan in een vergiet of zeef en druk ze aan om overtollig water te verwijderen.

Snijd de bladeren met een scherp mes in dunne repen.

Verhit de olie in een pan en fruit er de ui in tot die bruin is. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak een paar minuten. Voeg de chilipeper en wat van de bouillon toe en kook een paar minuten.

Voeg de snijbiet, rode paprika en de rest van de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Schep alles goed om en laat circa 15 minuten sudderen op een laag vuur.

 

Voor 4 personen.

 

land : EthiopiŽ

gerechtsoort : salade

 

bron : De Afrikaanse keuken / Rosamund Grant

 

EthiopiŽ Home