ABACATES COM MEL (AVOCADO’S MET HONING)

 

Dit toetjesrecept uit de Kaapverdische eilanden is ongewoon, omdat de avocado wordt gebruikt in een zoet recept. U moet het leren eten, dat is waar, maar dat zal u vast niet zwaar vallen. De combinatie van avocado en zoete smaken is waarschijnlijk Portugees van oorsprong; het enige andere recept dat ik ken waarin avocado’s als dessert worden gebruikt, is een Braziliaans recept voor avocadocrème met suiker. Van oudsher wordt hiervoor suikerrietstroop gebruikt; ik heb deze vervangen door bijenhoning. Kies wat u het lekkerste vindt of kunt krijgen.

 

2 grote avocado’s

honing naar smaak

 

Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit, maar laat de schil heel. Leg het vruchtvlees in een kom en voeg honing naar smaak toe. Doe het gezoete vruchtvlees terug in de schil, dek af met plasticfolie en zet de avocado’s koel weg. Serveer de avocado’s gekoeld op een bedje van sla of op een bedje van avocadobladeren als u die kunt krijgen.

 

4 personen

 

land : Kaapverdische eilanden

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en Culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

 

Kaapverdië Home