STOOFSCHOTEL VAN LAMSVLEES MET WORTELTJES

50 g boter

1 kg in flinke blokken gesneden lamsvlees

1 schoongemaakte en kleingesneden ui

water

theelepel gemberpoeder

theelepel kaneel

zout

peper

750 g geschrapte kleine worteltjes

3 eetlepels fijngehakte peterselie

2 eetlepels citroensap

Verhit de boter in een pan en bak hierin onder voortdurend omscheppen de blokken vlees en de kleingesneden ui 5 minuten. Voeg zoveel water toe dat het vlees net onderstaat. Voeg het gemberpoeder, de kaneel en wat zout en peper toe. Roer alles goed dooreen en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees 30 minuten zachtjes sudderen. Voeg de worteltjes toe en laat alles nog 30 minuten sudderen tot het vlees en de worteltjes gaar zijn.

Voeg de peterselie toe en laat het gerecht bij matige hitte zonder deksel op de pan doorkoken tot het stoofvocht voor een deel is verdampt en een vrij gebonden geheel is ontstaan.

Serveer het gerecht besprenkeld met het citroensap en geef er rijst bij.

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa